Comunicat de Grup Àgata després de la reunió d’associacions de dones amb càncer de mama

image001

Fa més de 5 anys va sorgir el projecte de contactar amb totes les associacions de dones amb càncer de mama de Catalunya per tal de crear una Federació Catalana, projecte que va sorgir de converses de Grup Àgata amb el Departament de Salut. Des d’aleshores ens hem reunit en tres ocasions, la darrera, dissabte dia 5 d’abril i ara sí que podem afirmar que hi ha la voluntat de les associacions assistents per crear una xarxa amb uns objectius concrets. Ja es veurà si properament ens consolidarem en una Federació.

Donat que Grup Àgata ha estat des del començament la impulsora d’aquest projecte, hem volgut que el primer requisit per participar en aquesta xarxa sigui el de subscriure un codi ètic per tal de regular la bona praxi de les associacions. Els objectius que s’han consensuat en la reunió que aquesta vegada ha tingut lloc a Vilafranca, són els de compartir informació, formació, treballar coordinadament davant de l’Administració i tot allò que vagi sorgint per l’interès general de les associacions de dones amb càncer de mama.

Alguns dels temes en els que es va insistir van ser la preocupació pel medi ambient i la salut, la cura del cuidador (suport als familiars de pacients), l’alimentació saludable i l’alimentació durant el procés de la malaltia. Així doncs intentarem aprofundir en aquests temes sempre que la informació rebuda sigui d’evidència científica. El fet que aquesta vegada la reunió fos a Vilafranca, ha dificultat la presència d’algunes associacions per motius de desplaçament, però esperem que també s’uneixin a aquesta iniciativa i que puguin compartir amb nosaltres una propera reunió.

Barcelona, 7 d’abril de 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: