nit de música i unió per lluitar contra el càncer al Liceu

Montserrat Domènech oferint el seu discurs d'agaïment al públic del Liceu

Montserrat Domènech oferint el seu discurs d’agaïment al públic del Liceu

Nit de fred a Barcelona, però també nit de música al Gran Teatre del Liceu. I, aquesta vegada, per una bona causa. Gairebé totes les entrades estaven venudes des de feia setmanes i no es veia cap butaca buida en tot l’històric teatre barceloní. Les més de 2000 localitats s’havien omplert per donar suport a dues fundacions que lluiten dia a dia contra el càncer: la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia i el Grup Àgata, l’Associació Catalana de Dones contra el Càncer de Mama.

A l’escenari, les cultures catalana i americana van unir-se per regalar tres hores de música clàssica i dels folklores de tots dos territoris. L’oportunitat era única pels participants: les corals i orquestres semi-professionals de la Medical Music Group de Washington, els col·legis de Metges, d’Advocats i d’Enginyers de Barcelona, l’Hospital de Sant Pau i de la Santa Creu, la Universitat de Barcelona i també els solistes Michelle Francis Cook, Susan Joy Bishai i Sergi Giménez Carreras. Gent que, a banda de dedicar-se a la música en les seves estones lliures, són professionals en altres àmbits laborals.

I si l’ambient ja de per sí era d’excepció, també ho van ser els conductors de la gala, els periodistes i presentadors de TV3 Albert Om i Agnès Marqués. Tots dos van anar acompanyant el públic durant tota la nit, introduint de manera simpàtica als directors d’orquestra i a les diferents personalitats que van pujar a fer un discurs d’agraïment.

Montserrat Domènech, la Presidenta del Grup Àgata, va ser una de les persones que va adreçar-se al públic per expressar la seva gratitud cap als músics i assistents a l’acte i va recordar també la necessitat de donar suport a les dones que estan passant per un dels moments més difícils de la seva vida. Domènech va voler destacar “la feina realitzada pel Col·legi de Metges, que durant un any ha treballat moltíssim per a que l’acte es pogués fer en aquest meravellós teatre per on han passat les veus més boniques de la història de l’òpera”.

Els cinc pisos i la platea del Liceu van acabar omplint-se per donar suport a la lluita contra el càncer

Els cinc pisos i la platea del Liceu van acabar omplint-se per donar suport a la lluita contra el càncer

I, un cop acabats els discursos, va començar la música. El concert va obrir amb l’O Fortuna del Carmina Burana de Carl Orff i el Cant dels Ocells i, al llarg de la primera part, els directors catalans i americans van anar-se rellevant per a interpretar les diferents peces. La segona part va ser conduïda per Victor Wahby que, presentat per Agnès Marquès com “un mestre de cerimònies”, va animar i fer riure el públic en vàries ocasions.

Amb només dos dies d’assaig amb els músics americans, la preparació del concert es va haver de fer per separat i va ser força complicada de quadrar. “Per tots nosaltres era el primer cop que tocàvem al Liceu i segurament serà l’últim perquè som semi-professionals, però era una oportunitat d’or que no podíem deixar escapar”, va assegurar l’oboista Gerard Valldeperes, que va afegir que “l’èxit de públic és obvi i, de fet, ens quedava tot una mica gran perquè estem acostumats a actes de formats molt més petits”.

La unió entre catalans i americans va acabar de confirmar-se quan, per tancar el concert, va sonar “El cant de la senyera”. Va ser llavors quan l’acte va agafar un to més nacionalista i un parell d’estelades van treure el cap entre el públic i la pròpia coral, acompanyades per crits d’independència del públic.

La importància, però, ha de recaure en l’èxit total del treball conjunt realitzat entre la ciència i la cultura per lluitar contra una malaltia comuna: el càncer.

Nerea Sala

Galeria fotogràfica completa de l’esdeveniment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: