La conferència sobre l’Efecte Jolie i la mastectomia preventiva va omplir l’auditori de la Clínica Planas

Auditori Jaume Planas. Conferència "Efecte Jolie en la prevenció del càncer de mama"

Auditori Jaume Planas. Conferència “Efecte Jolie en la prevenció del càncer de mama”

El denominat Efecte Jolie va ser el fil conductor de la Jornada Multidisciplinar sobre Mama organitzada ahir a la Clínica Planas per tractar el tema de la mastectomia preventiva, és a dir, l’extirpació quirúrgica total o parcial d’un o dels dos pits. En aquesta conferència, van col·laborar diferents especialistes en l’àmbit de l’oncologia, la cirurgia plàstica i el món del màrketing. Es tracta d’un fenòmen que, segons el Dr. Jaume Macià, de la Unitat Avançada de Reconstrucció Mamària de la Clínica Planas, “vam viure tots els metges a Europa i els Estats Units i que va produir una allau de preguntes”

“Angelina ha estat un exemple de valentia i de generositat amb els seus fills naturals”. Segons la Dra. Teresa Ramón y Cajal, de la Unitat de Consell Genètic de la Clínica Planas, la seva actuació mediàtica ha permès donar més visibilitat a aquest tipus d’intervenció. La seva ponència va aclarir alguns dubtes generals sobre els càncers de mama hereditaris; un tipus de càncer que és minoritari i que només afecta entre el 5 i el 10% dels tumors de mama.

D’altra banda, el Dr. Miquel Prats, de la Unitat de Senologia de la Clínica Planas, va parlar dels problemes que pot causar la mastectomia. “És un tractament agressiu sense intenció de curar i amb risc de complicacions“, fent referència a seqüeles físiques i psíquiques. A més, va destacar que “redueix el percentatge de risc de patir la malaltia però que no l’elimina“. En cas de sotmetre’s a aquesta intervenció, la reconstrucció de pit és una de les opcions que es plantegen, tot i que és cara i, segons apunta el Dr. Prats, “no totes aconsegueixen resultats perfectes“.

L’acte va acabar amb un col·loqui on van intervenir metges, pacients i associacions, que van poder explicar aspectes de la mastectomia preventiva des de les seves experiències professionals i personals.

Teresa Mora

Visita la Galeria 

Notícies relacionades:

La Clínica Planas presenta “Efecte Jolie en la prevenció del càncer de mama”

El Dr. Cortés destaca la importància dels tractaments personalitzats malgrat les dificultats del sistema sanitari públic

19:40

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: