El Dr. Cortés destaca la importància dels tractaments personalitzats malgrat les dificultats del sistema sanitari públic

DSC_0295

Ponència del Dr. Cortés a la conferència de la Fundació Fero

“Una bona medicina per a tots no es pot pagar i aquest és el motiu pel qual es prohibeixen els fàrmacs”. El Dr. Javier Cortés va deixar clares les deficiències del sistema de salut de l’Estat Espanyol a la conferència El cáncer de mama en el siglo XXI. Verdades y Mentiras organitzada per la Fundació Fero d’Investigació Oncològica ahir al vespre al Círculo Ecuestre.

Segons el ponent, professional de la Vall d’Hebron, l’anomenada “medicina a la carta” és essencial tenint en compte que no hi ha dos tumors iguals. Tanmateix, assegura que aquest sistema implica uns costos que l’Administració pública no pot permetre’s, tant pels preus dels estudis com per les limitacions a l’hora d’aprovar alguns fàrmacs. En aquest sentit, va destacar l’endarreriment del nostre sistema sanitari respecte de la resta d’Europa i Estats Units, i va ser molt crític amb la manca de coherència de les autoritats davant les directrius europees: “S’actua contra el criteri europeu i el del doctor; només per un criteri economicista”

La reducció dels costos en salut, estimada en un 21%, ha fet que els genèrics siguin els medicaments més habituals, tot i que segons el Dr. Cortés, tenen més risc de toxicitat. Aquest canvi en els pressupostos implica l’aposta pels biosimilars, uns tractaments que, segons dades aportades a la conferència, tenen un interval de confiança del -14% respecte dels originals.

Elena Martínez Batalla

Visita la galeria d’imatges de l’acte

Notícies relacionades:

La Fundació Fero Organitza una conferència sobre l’actualitat del càncer de mama

La Clínica Planas presenta “Efecte Jolie en la prevenció del càncer de mama” una conferència sobre els darrers avenços en cirurgia profilàctica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: