Carla Casals: “És una iniciativa maca perquè cada objecte guarda el caràcter del seu propietari“

Carla Casals

La nedadora catalana paralímpica Carla Casals

La nedadora paralímpica Carla Casals ha estat l’encarregada de recollir els objectes dels mundialistes que seran subhastats aquest dissabte al Village Planeta Aigua, per recollir fons per a Grup Àgata i Oncolliga. Amb 26 anys, la Carla ha participat en tres Jocs Paralímpics (Atenes, Pequín i Londres) i es prepara pels de Canadà aquest agost.

Com va sorgir tot el tema de la subhasta?

Ha sigut tot molt ràpid. Fa un parell de setmanes la Patrícia Lledó em va demanar si volia ajudar-les amb una subhasta, recollint els objectes dels esportistes. Va ser durant el Mulla’t de l’esclerosi múltiple. Allà vam començar a parlar-ho i a posar-nos en marxa.

Ha estat fàcil la recollida?

Sí, de seguida han respost. Ha estat fàcil contactar i hem pogut aconseguir banyadors, gorros, samarretes. Hi ha hagut molta implicació.

Quina de les peces de roba que podrem trobar a la subhasta destacaries?

M’agrada molt tot. És maco perquè han donat peces molt personals. Per exemple, les noies de ‘sincro’ han donat una samarreta firmada, les de waterpolo un banyador… També han participat dues nedadores com són l’Erika Villaécija, que ha donat el seu banyador groc, i la Merche Peris que ens ha donat un gorro. 

Què et sembla la iniciativa?

És una iniciativa maca perquè cada objecte guarda el caràcter del seu propietari. Aprofitant els Mundials, em sembla una bona idea, tot i que per desgràcia els esports aquàtics no són gaire mediàtics. Per a la gent a qui li interessa l’esport és una idea original. 

Has participat abans en projectes solidaris com aquest?

No, és la primera vegada. Sóc esportista paralímpica i he fet moltes col·laboracions, però més amb nens amb discapacitats, per poder donar el meu exemple.

Què representa per a tu haver participat en tres  Jocs Paralímpics (Atenes, Pequín i Londres)?

Sempre dic que és màgia. Jo tenia 17 anys quan vaig participar en els primers jocs, però em van sortir malament. Els anys paralímpics m’han aportat molt, amb vivències molt extremes. És molt especial i tot el que vius et fa créixer. A més, aquests cicles marquen la teva vida i el teu creixement. Això queda per sempre i mai més es tornarà a repetir.

Parla’ns una mica del teu dia a dia.

Abans compaginava els entrenaments i l’estudi. Però ara només tinc horari d’entrenament: des de les 7:30 fins a les 9:30 al matí, i torno a la tarda sobre les 16:30, ja fins a les 20:00. Les hores que ara tinc lliures les aprofito buscant feina, o col·laborant amb un grup d’actors escrivint monòlegs. A més, ara estic escrivint una obra de teatre.

Sobre què va?

La tinc començada,  però estic estancada. La idea és fer una sàtira de les paranoies que tenim actualment per ximpleries. Ridiculitzant problemes que ens fan ofegar en un got d’aigua.

Què és el més gratificant d’aquest esport?

Sempre m’ha agradat. És… Com quan estàs enamorat i no saps que contestar. No té una resposta lògica o coherent. M’aporta moltes coses bones i moments dolents. L’any paralímpic el pots compartir amb amics i família, i suposo que també hi deu haver un punt egocèntric que t’omple. Treballar per un objectiu és molt maco. Ser capaç de donar-ho tot per un somni. No crec que trobi alguna cosa més gratificant.

Com estàs vivint els Mundials de natació d’enguany?

Amb molta il·lusió. Fa deu anys també els vaig seguir, tot i que no coneixia a ningú, i per a mi tots eren estrelles. Ara em fa encara més i·lusió perquè conec a molts dels que hi participen. A més, el 8 d’agost marxo als Mundials de Canadà i em motiva veure’ls.

Bona sort als Mundials de Canadà!

carla casals 2

La nedadora Carla Casals durant l’entrenament

Teresa Mora

Notícies relacionades:

La premsa es fa ressò de la subhasta solidària organitzada per Grup Àgata i Oncolliga

Grup Àgata i Oncolliga ocuparan l’estand Barcelona Inclusiva al village dels Mundials de natació 

2 comentaris

  1. […] La nedadora paralímpica Carla Casals explica la seva col·laboració amb Grup Àgata i Oncolliga en una entrevista publicada en el blog del Grup Àgata […]

  2. […] fotogràfica de l’esdeveniment Entrades relacionades: Carla Casals: “És una iniciativa maca perquè cada objecte guarda el caràcter del seu propie… La premsa es fa ressó de la subhasta solidària organitzada per Grup Àgata i Oncolliga Grup […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: