FECMA dóna veu als pacient per a analitzar i provar la sostenibilitat del SNS

Avui i demà la Universitat Menéndez Pelayo (UIMP) cedeix les seves instal·lacions a la Federació Espanyola de Càncer de Mama (FECMA) per a organitzar i  participar a Santander en “El Moviment associatiu de pacients” davant els reptes de la sostenibilitat, eficàcia i eficiència del Sistema Nacional de Salut (SNS).

FECMA-300x216

Pacients de les 38 associacions de les que es composa FECMA seran els protagonistes de les ponències que, amb la col·laboració d’investigadors, oncòlegs i representants de les administracions sanitàries, analitzaran i denunciaran els problemes del SNS. D’aquesta manera, inquietuds i responsabilitats entraran dins el mateix debat per a reclamar el dret universal a la salut, a la informació i la necessitat d’innovació i investigació del càncer de mama.

Montserrat Domènech, la directora del Grup Àgata, juntament amb la Doctora Tàrsila Ferro de l’ICO, van protagonitzar ahir la conferencia “Necessitats d’informació en el càncer de mama i d’atenció en la supervivència”. Totes dues van intentar posar en primer pla la importància d’aquests aspectes en la vida de les pacients abans, durant i després del tractament. La polèmica estava servida i les primeres conferències van donar lloc a algunes declaracions.

 Mentre els pacients adverteixen, “el càncer no és una mercaderia negociable” i reclamen millors diagnòstics i nous tractaments, el Ministeri defensa un sistema que pugui permetre’s i assegura que l’oncologia és l’àrea de salut en la que més s’innova avui en dia. Els pacients reconeixen que l’atenció dels pacients oncològics a Espanya és bona però demanen que ho segueixi sent.

El programa està dirigit pel doctor José Manuel López Vega, del servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Marquès de Valdecilla de Santander, i té lloc al Palau de la Magdalena de Santander. Tota una prova al poder del moviment associatiu i a la compatibilitat de la innovació i la sostenibilitat al SNS.

 Elena Martínez Batalla.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: