Dra. Valls: “Els casos de càncer són pocs comparat amb l’enorme quantitat de productes químics usats que aumenten el risc de patir-ne”

foto1

Ponència de la Dra. Carme Valls durant la conferència “Salut de la dona i el medi ambient”

La conferència “Salut de la dona i el medi ambient” va omplir la sala del Col·legi Major Sant Jordi , on una cinquantena de persones van escoltar la ponència de la Dra. Carme Valls sobre els riscos de certs elements químics en productes quotidians com els cosmètics. Estudis recents han demostrat que contenen substàncies com els Parabens, els Ftalats, el Plom, el Mercuri o altres derivats del plàstic que augmenten el risc de patir càncer. L’exposició de la societat a aquests productes afirma, és generalitzada i cal que la gent ho tingui en compte i “aprengui a llegir de què es componen abans de comprar-ho”. Tot consell però, va en contra del que prediquen les empreses farmacèutiques ja que, segons la Dra. Valls, aprofiten les debilitats dels reglament de salut actual per ocultar aquest tipus d’informació als consumidors.

Entre aquests productes destaquen alguns desodorants, pesticides, xampús, perfums, cremes solars i dentífrics, entre d’altres. Com a especialista, la Dra, proposa informar-nos del que consumim i tenir en compte que sovint, les al·lèrgies, irritacions, picors o taques hi tenen a veure.  Durant els darrers anys, han sorgit grups de ciutadans que s’han organitzat per a combatre’n la comercialització, com és el cas de Save Cosmetics, que han aconseguit que marques com Dove o Pantene eliminessin els parabens dels seus productes.

Molts dels assistents ja estaven familiaritzats amb el tema de la conferència, com l’Ester Sanchís: “He passat un càncer de mama i el radiòleg em va recomanar una crema que portava parabens”. Després d’aquesta experiència, l’Ester considera que cercar informació sobre aquest tema és fonamental. En aquest sentit, la Teresa Nicolau, una altra de les assistents, considera que “s’hauria de parlar més d’aquestes coses als mitjans”, ja que xerrades com la de la Dra. Valls l’han fet conscienciar-se de cara al consum saludable.

foto2

Sala del Col·legi Major Sant Jordi durant la Conferència “Salut de la dona i el medi ambient”

Elena Martínez i Teresa Mora

Notícies relacionades:

La Dra. Carme Valls presenta la conferència “Salut de la dona i el medi ambient”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: