L’hospital de la Vall d’Hebron desenvolupa un software que prediu els ganglis tumorals

calculadora vh

Captura de pantalla del software que prediu els ganglis sentinelles tumorals, a la pàgina web de l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron

Els investigadors del Centre de Càncer de Mama de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron han trobat un software informàtic que permet saber amb antelació les possibilitats de que un gangli limfàtic axil·lar contingui cèl·lules tumorals. Tal i com ha informat l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron (VHIR) en una nota de premsa, el programa és una calculadora que fa servir una tècnica molecular (OSNA) per analitzar el tipus de càrrega tumoral que porten els ganglis sentinelles.

Aquesta eina, que entra en funcionament a partir de la detecció d’un gangli sentinella positiu en el cos de la pacient, dóna la informació necessària per a valorar la necessitat d’extirpar tots els ganglis o no. Tot i que el criteri del metge serà el que segueixi determinant la decisió final, es creu que aquesta nova eina informativa pot beneficiar entre un 10% i un 20% de les pacients que es trobin en aquesta situació.

El desenvolupament d’aquest software s’ha dut a terme a partir dels resultats obtinguts en un estudi realitzat sobre 600 pacients de 8 centres de diferents punts d’Espanya. El programa, que va ser un dels temes destacats en el congrés de l’Associació Espanyola de Cirurgians de Mama (AECIMA), celebrat a Barcelona els dies 12 i 13 d’abril del 2013, està a la disposició del públic a la pàgina web de l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron.

Nerea Sala

Entrades relacionades:

Una nova investigació troba la manera de controlar l’agressivitat del Càncer de Mama

Es descobreix un nou fàrmac per al tractament del Càncer capaç d’inhibir les proteïnes que fan crèixer els tumors

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: