[VÍDEO] Consuelo Chacartegui: “Les afectades estan protegides pel Dret del Treball, però la discriminació segueix oculta”

“Sempre he tingut preferència pels temes laborals” explica la Dra. Chacartegui, professora titular de Dret del Treball a la Universitat Pompeu Fabra des de 2001. La seva relació amb el dret és a les aules, ja que apunta “tinc una especialitat molt vinculada a la societat i a la docència”

Des de la vessant més crítica, Chacartegui considera que la situació judicial a l’Estat espanyol ha empitjorat en els últims anys, a causa de les contínues reformes i de les actuals taxes de Gallardón.
 
 
 “Hi ha tribunals que estan calificant la nul·litat dels acomiadaments per discriminació en casos de càncer”
 

VÍDEO: La docent comenta els possibles contextos d’acomiadament improcedent i s’endinsa en el tema de la discriminació de les afectades en l’àmbit laboral. També tracta els detalls del procés judicial d’aquests casos i del període de baixa.

“En el cas dels malalts de càncer, era inhumà el primer esborrany de la Reforma Laboral” 

VÍDEO: Com a professional del Dret del Treball, parla de l’actual Reforma Laboral i de la protecció que poden trobar les afectades en l’àmbit públic. A més, obre la porta a l’estudi estadístic que vincula el fet de ser dona i afectada amb la discriminació laboral.

 

“Cap empresari pot preguntar per la vida privada o les malalties en una entrevista de treball”

VÍDEO: Chacartegui parla de la importància de la Inspecció de Treball, així com l’ajuda que poden facilitar les associacions i els sindicats a les afectades per coneixer els seus drets.

Teresa Mora

Notícies relacionades:

Dr González: “El sistema oncològic de Catalunya ratlla l’excel·lència”

 

2 comentaris

  1. […] [VÍDEO] Consuelo Chacartegui: “Les afectades estan protegides pel Dret del Treball, però la disc… […]

  2. […] VÍDEO: Susana Villena explica el suport que ha rebut     Nerea Sala Notícies relacionades: [VÍDEO] Consuelo Chacartegui: “Les afectades estan protegides pel Dret del Treball, però la disc… [VÍDEO]Dr. González: “El sistema oncològic de Catalunya […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: