[VÍDEO] Sílvia Pastells: “El 80% de les afectades de càncer de mama afirma tenir problemes sexuals”

Psicòloga clínica especialitzada en sexologia i membre de l’ Institut de Sexologia de Barcelona. Aquesta és la nostra entrevistada d’avui, la Sílvia Pastells. Amb aquest ja són 15 anys els que fa que es dedica a parlar dels problemes sexuals de moltes dones i parelles que assegura, són cada vegada més joves.
I és que Sílvia Pastells és una professional molt partidària de la paraula, del “parlem-nos a nosaltres mateixes” i de manifestar els problemes amb la parella des del primer moment. Segons ella, un dels principals problemes que tenen les pacients amb càncer de mama és el fet de no associar la paraula llit amb un joc sinó amb una obligació, i aquest és el principal problema de les relacions sexuals.
No hem de tenir por de perdre les relacions i tampoc hem de culpabilitzar-nos ni dramatitzar el problema”, assegura. En moments de tractament, les pacients “tenen dret a tenir un mal dia” i sovint, la sensualitat guanya la partida a l’acte sexual. Les carícies i els petons són segons ella, una alternativa molt enriquidora ja que el procés és lent i hem de deixar créixer el desig.
 
“Hi ha més similituds que diferències entre una pacient malalta i una en tractament de càncer de mama”
VÍDEO: La sexòloga parla del tractament amb les pacients amb càncer de mama
 
 
“Hi ha molta por a perdre relacions però no hem de convertir la sexualitat en una obligació”
 
VÍDEO: La sexòloga parla del paper de la parella en aquestes situacions.
 
 
“La clau és associar llit amb joc, relaxació i divertimento”
VÍDEO: La sexòloga explica petits trucs que poden ajudar a les pacients
 
 
“Hem de viure la sensualitat des de la relaxació”
 

One comment

  1. […] Tot i que actualment encara està de baixa laboral, ja fa temps que té ganes de tornar a la feina i de reunir les forces necessàries per a engegar nous projectes. Aquest cop, però, està decidida a aplicar a cada segon una frase que duu a tot arreu i que ja ha fet totalment seva. I és que per a ella, “l’endemà és avui”.   “El càncer m’ha fet crèixer a nivell personal” VÍDEO: Susana Villena parla sobre la seva experiència     “El patiment d’haver passat per això no té edat” VÍDEO: Susana Villena narra la seva arribada a Grup Àgata     “T’has de deixar ajudar” VÍDEO: Susana Villena explica el suport que ha rebut     Nerea Sala Notícies relacionades: [VÍDEO] Consuelo Chacartegui: “Les afectades estan protegides pel Dret del Treball, però la discriminació segueix oculta” [VÍDEO]Dr. González: “El sistema oncològic de Catalunya ratlla l’excel·lència” [VÍDEO] Sílvia Pastells: “El 80% de les afectades de càncer de mama afirma tenir problemes sex… […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: