La Fundació Oncolliga i el grup Àgata reparteixen els coixins del “Projecte Micky” a les afectades de càncer de mama

Coixí Oncolliga

Coixí amb forma de cor del “Projecte Micky”

El procés de tractament i curació comporta grans canvis en la vida de les pacients amb càncer de mama. És un període de temps en que la malalta perd gran part dels seus recursos i pot sentir-se sola i perduda molt fàcilment. És per aquest motiu que es dona una gran importància al suport d’aquestes dones i una de les maneres de fer-ho és el “Projecte Micky” dels coixins del cor.

Aquesta iniciativa ve donada de la mà de la Fundació Oncolliga i lAssociació Àgata i consisteix en  la confecció i el repartiment  gratuït de coixins  en forma de cor que serveix per alleugerir el dolor de les malaltes recent operades. La forma del coixí s’ajusta perfectament sota el braç i permet que aquest no faci pressió sobre la mama i elimini la tensió dels músculs de la esquena. A més a més, els coixins porten tota menta d’informació d’associacions, llocs i persones a les quals les pacients poden accedir i trobar aquell suport que tan necessiten.

Aquests coixins estan fets per les pròpies pacients i tot i que diverses associacions d’arreu del món n’han fet de tot tipus, en aquest cas els dissenys ens arriben per part de la Fundació Àgatha Ruiz de la Prada, que n’ha cedit les teles. Magda Ciendones, gestora de casos de càncer de mama a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, dóna un coixí a cadascuna de les pacients que entren a la seva consulta a la cerca d’un suport emocional capaç sincronitzar el seu tractament i establir un vincle entre elles i els professionals que les tracten.

Elena Martínez Batalla

4 comentaris

  1. A la pàgina web antiga, aquesta entrada va rebre el següent comentari:

  2. Anònim – 10 de març de 2013 – 21.28

    M’ha semblat una idea molt bonica, senzilla i emocionalment amb molta força. Felicitar la iniciativa i encoratjar a les dones amb cancer de pit a tirar endavant.
    Teresa

  3. […] Entrades relacionades: Grup Àgata desitja a les seves sòcies un feliç Sant Jordi El Grup Àgata prepara una parada de roses per Sant Jordi La Fundació Oncolliga i el Grup Àgata reparteixen els coixins del “Projecte Mickey” a … […]

  4. […] La fundació Oncolliga i el Grup Àgata reparteixen els coixins del “Projecte Micky” a l… […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: