[VÍDEO] La personalització del diagnòstic, el nou repte de l’oncologia

2013-02-22-1128

Auditori PRBB durant la conferència del Dr. Federico Rojo

L’auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona va omplir-se durant la Jornada sobre el càncer de mama d’enguany. El fil conductor va ser la personalització en els tractaments de la malaltia. Per això, cada ponent va presentar els avenços que s’han implantat en el seu camp per tal de tractar a cada pacient segons les seves necessitats.

 

 

“El càncer consta de quasi 10 malalties diferents”. Així va obrir la jornada el Dr. Miquel Prats, director del màster de Patologia Mamària-Senologia a l’UB. En aquest sentit, la diversitat a l’hora d’escollir el tractament adequat va permetre l’explicació sobre els biomarcadors del Dr. Federico Rojo, del servei d’Anatomia Patològica de l’IIS Jiménez Díaz de Madrid. Malgrat assegurar que eren uns intruments eficients, va reconèixer que “no tenim eines suficients per identificar el cas de cada pacient”.

 

 

Les ponències de la primera taula, sobre les necessitats de la personalització del procés diagnòstic, van insistir en els problemes econòmics que comporta el desenvolupament mèdic per aquesta via. “Necessitem especialització, i això significa diners” apunta la Dra. Solveig Holvind, investigadora del Registre de Càncer de Noruega (Oslo), parlant del cribatge mamogràfic. Un argument reinvindicatiu que també va recollir el Dr. Sentis, radiòleg de la Corporació Sanitària Universitària Parc Tauli, apostant per la importància d’innovacions com la mamografia sintetitzada en 3D.

 

 

Els assitents, la gran majoria professionals d’aquest àmbit, juntament amb afectades i membres de diferents associacions, van ser participatius. Segons valora la Dra. Rodríguez, radiòloga de l’Hospital del Mar, “el nivell científic de la jornada ha estat meravellós, i l’enfocament molt interesant i actual”.

Teresa Mora

Galeria fotogràfica completa de l’acte

One comment

  1. […] [VÍDEO] La personalització del diagnostic, el nou repte de l’oncologia  […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: