L’AECC destina 90.000 euros a cinc noves investigacions contra el càncer a Catalunya

L’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) va donar 90.000 euros a cinc projectes d’institucions catalanes durant la Nit Solidària per a la Recerca Oncològica, el passat dijous a l’Hotel Catalonia Plaza de Barcelona. Dues d’aquestes beques, amb valor de 18.000 cadascuna, van dirigides a l’estudi del càncer de mama, segons va fer públic l’entitat en un comunicat el passat novembre.

Els projectes escollits en aquest cas han estat els proposats per Idibell, que investigarà al voltant de l’atenció psicosocial de les afectades de càncer i el de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona per estudiar la dosimetria “in vivo”una alternativa que permet mesurar la dosi necessària de radioteràpia.

A més, una tercera ajuda de caràcter més general, obtinguda per l’Institut Català d’Oncologia (ICO), cobrirà el projecte de modificació genètica d’un virus per destruir selectivament els tumors. Les dues últimes beques les rebran la Fundació Institut Mar d’Investigacions Mèdiques (Imim) per tractar una mutació del càncer colorectal, i l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (Vhir), que investigarà els tractament terapèutics amb molècules d’ARN pel neuroblastoma, un tipus de cáncer infantil. Un total de cinc projectes que es desenvoluparan en dos anys.

 

Notícies relacionades:

La informació és un factor clau en la supervivència d’una pacient amb càncer de mama

 

Teresa Mora

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: