Dr Prades: “El càncer està protegit de la reforma sanitària”

Les noves retallades en sanitat han fet que l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) publiqués aquesta setmana un informe alertant de les seves conseqüències. En aquest sentit, el Dr. Joan Prades, membre de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge  (IDIBELL) assegura “el càncer està bastant protegit en relació al conjunt de la reforma sanitària”, ja que “algunes comunitats autònomes han protegit per decret llei l’atenció primària en aquests casos”. D’altra banda, apunta “no tenim el millor escenari possible”,  sobretot  “en recursos d’infermeria i d’atenció psicosocial”.

Imagen1

 

L’AECC va publicar aquest informe en motiu del Dia Mundial del Càncer. Així, mirava de denunciar el nou model sanitari que, segons dades de l’estudi, afectaria a tots els pacients amb una renda inferior als 18.000, triplicant el cost del seu tractament.

 

Imagen3

Gràfics inclosos a l’informe

Cal destacar també els resultats del projecte “¿Qué sienten los pacientes con cáncer?, posat en marxa per FECMA i altres associacions espanyoles. En aquest, la gran majoria de pacients es mostra preocupada pels efectes de la crisi. A més, denuncien els canvis en l’atenció segons la comunitat autònoma, la manca de teràpies innovadores i l’augment en les llistes d’espera, tal i com mostren els gràfics.

Teresa Mora

2 comentaris

  1. […] El manifest gira al voltant de les retallades en sanitat imposades per la crisi econòmica en la que viu Espanya. Sobre aquest aspecte, les dones de FECMA es mostren comprensives amb la gravetat de les circumstàncies, però alerten de les negatives conseqüències que aquest tipus de mesures pot provocar en la qualitat sanitària en general i, específicament, en investigacions, programes de detecció i tot tipus de prestacions contra el càncer de mama. Notícies relacionades: Els últims avenços contra el càncer, retinguts pel Ministeri de Sanitat Dr Prades: “El càncer està protegit de la reforma sanitària” […]

  2. […] VÍDEO: El Dr. González parla sobre la protecció del càncer a l’actual sistema sanitari català, malgrat els problemes sorgits per les retallades. A més, comenta els possibles avenços en el camp oncològic. [http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dliGnmHEA-c] Teresa Mora Notícies relacionades: Els últims fàrmacs contra el càncer retinguts pel Ministeri de Sanitat La informació és un factor clau en la supervivència d’una pacient amb càncer de mama Dr. Prades: “El càncer està protegit de la reforma sanitària” […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: