[VÍDEO] L’estudi sobre les necessitats ha estat considerat un èxit

L’estudi Necessitats d’informació pel Càncer de Mama i d’atenció en la supervivència,presentat en un acte pel Dia Mundial del Càncer, ha estat rebut amb molta satisfacció. La doctora Tàrsila Ferro ha remarcat que cada cop es realitzen més investigacions basades en les vivències dels pacients mentre que, per la seva banda, Joan Prades, l’altre investigador que ha desenvolupat l’estudi, l’ha considerat una experiència molt enriquidora. El doctor ha explicat que va indignar-se molt al comprovar com el sistema amb què els metges tracten les pacients no sempre és l’adequat.

També n’han quedat molt contentes les sòcies del Grup Àgata que han pogut assistir-hi. Dues d’elles han explicat la importància de la sensibilització dels metges a l’hora d’oferir el millor tractament personal possible a les pacients, tot i assegurar que en el seu cas particular l’atenció mèdica va ser impecable. Parlant sobre el debat sorgit al voltant de l’ús de paraules com “discapacitat” o “pacient”, les dues dones han afirmat que s’hauria de treballar per a que la societat conegui amb profunditat i des d’edats ben joves què és el Càncer i tot el que l’envolta.

A part de membres d’associacions contra el Càncer de Mama, a l’acte també s’hi han apropat metges com el Dr. Iglesias, que ha demanat més suport per part de les institucions governamentals, i fins i tot, mitjans com Radio Nacional de España. La nota amarga que demostra que encara queda molt per fer en aquest camp l’ha posat laintervenció d’una dona que ha explicat que fa 5 anys que espera una reconstrucció mamària i que no està rebent la informació necessària al respecte. Tot i així, el Dr. Borràs, president de l’acte, s’ha interessat pel cas i ha assegurat que intentarà ajudar-la.

La Sala Gran del Col·legi Oficial de Metges no s’ha omplert del tot ―no s’ha arribat a la cinquantena de persones―, però tot i així l’assistència ha estat la que tant FECMA com el Grup Àgata havien previst. La intenció, tal i com ha comentat Montserrat Domínguez, presidenta de la darrera associació, era que fos una reunió en petit comité.

Nerea Sala

Galeria fotogràfica completa de l’acte

Entrades relacionades:

La informació és un factor clau en la supervivència d’una pacient amb càncer de mama

La Federació Espanyola del Càncer de Mama presenta un nou estudi el Dia Mundial del Càncer

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: