[VÍDEO] El Qi Gong redueix els símptomes de la depressió durant la radioteràpia

La pràctica xinesa del Qi Gong (també coneguda com a Txi-kung)  millora la qualitat de vida del pacient amb càncer de mama, segons ha demostrat un estudi realitzat pel Centre de Càncer  MD Anderson de la Universitat de Texas, als Estats Units. Europa Press ha fet pública aquesta informació arrel dels resultats publicats a la revistaCàncer.

L’estudi ha experimentat amb 49 pacients a les quals s’ha tractat amb radioteràpia i sessions setmanals de Qi Gong, i amb 47 més a les quals s’ha tractat amb la tècnica convencional. El resultat observat ha estat un descens de les puntuacions dels símptomes depressius en les primeres, que han seguit una tendència a la baixa constant.

La pràctica del Qi Gong consisteix en un conjunt d’exercicis de respiració, moviment, concentració mental i meditació relacionats amb “Els Tres Tresors”: Qi (energia vital), Jing (essència)i Xen (esperit). La realització d’aquests exercicis afavoreix la circulació de l’energia positiva del cos i permet reduir significativament l’angoixa dels pacients sotmesos a la radioteràpia.

Es tracta d’una antiga ciència Taoista amb més de 5.000 anys d’antiguitat i la base d’altres com el Tai Txi. Espiritualment es defineix com “l’entrenament sobre l’alè vital” i engloba gran part de les pràctiques energètiques desenvolupades a la Xina des dels seus orígens xamànics.

Elena Martínez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: