L’exercici físic va bé per a les dones en procés de recuperació

Classe d'aeròbic. Imatge de Clive Pollard (Flickr)

Classe d’aeròbic. Imatge de Clive Pollard (Flickr)

La xarxa de difusió d’estudis científics The Cochrane Collaboration va publicar el passat novembre un estudi que proposava els exercicis aeròbics com a mètode per millorar la fatiga durant la quimioteràpia. L’investigació va fer-se amb una mostra que acollia a pacients afectats per tot tipus de càncer, i un dels millors resultats va obtenir-se en el sector del càncer de mama. Tanmateix, encara no tenen clara quin tipus de programació física.

El web del fòrumclínic, que ha fet el seguiment d’aquesta notícia al seu bloc, recorda que fins ara era habitual recomenar el repòs de la pacient. Tanmateix, aconsellen practicar algun tipus d’activitat, com ara caminar o anar en bicicleta, en cas d’estar en procés de recuperació, així com començar a fer-ho tot just rebre el diagnòstic.

“Fa un any que vaig operar-me i vaig començar la radioteràpia a mitjans de març de l’any passat”. Mercedes Ferrer és una afectada de càncer de 71 anys, que va seguir el tractament a càrrec de l’Hospital Clínic de Barcelona. Des de la seva experiència, explica que el seu metge va recomanar-li fer exercici: “Va dir-me que no fes massa esforços i que passegés molt, per acostumar el cos”. Tot i això, comenta, “llavors no estava per fer massa exercici, però s’ha de fer”.

Teresa Mora

2 comentaris

  1. […] La classe va acabar amb música de relaxació, on durant uns llargs 10 minuts les alumnes van poder meditar i gaudir del control de la respiració. En aquest sentit, Ester Cordero, una de les assistents comenta “aporta benestar físic i molta calma i harmonia”. Les trobades de ioga son dues hores a la setmana, dilluns i dimarts a la tarda, al carrer Tuset 32. A més, el Grup Àgata permet combinar-les amb altres activitats, com la sofrologia o la dansateràpia, entre d’altres. Teresa Mora Notícies relacionades: L’exercici físic va bé per a les dones en procés de recuperació […]

  2. […] La classe va acabar amb música de relaxació, on durant uns llargs 10 minuts les alumnes van poder meditar i gaudir del control de la respiració. En aquest sentit, Ester Cordero, una de les assistents comenta “aporta benestar físic i molta calma i harmonia”. Les trobades de ioga son dues hores a la setmana, dilluns i dimarts a la tarda, al carrer Tuset 32. A més, el Grup Àgata permet combinar-les amb altres activitats, com la sofrologia o la dansateràpia, entre d’altres. Teresa Mora Notícies relacionades: L’exercici físic va bé per a les dones en procés de recuperació […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: